Feedback

Erco Gallery

  • Make’s first completed interior fit-out project was the refurbishment of Erco Lighting’s London headquarters in Dover Street, Mayfair. The brief was to provide a new reception area and a modern showroom to display the company’s extensive range of architectural lighting products.

Project Details

Location London, UK
Status Built 2004
Sectors Interiors, Arts and culture
Area 300m²/3,300ft²
Client Erco Lighting UK

Make’s first completed interior fit-out project was the refurbishment of Erco Lighting’s London headquarters in Dover Street, Mayfair. The brief was to provide a new reception area and a modern showroom to display the company’s extensive range of architectural lighting products. In response, the new spaces were designed to create a ‘gallery of light’ in a distinctive and modern setting that also respects the heritage of the building and the Mayfair area.

The interior is deliberately restrained, allowing the use of light to subtly define the space and create ambiance. The structure and services are concealed behind simple, clean planes which provide a canvas for the various light effects on display. The reception area features bespoke furniture which is constructed using Corian.