Feedback

Guy's and St Thomas' Cancer Treatment Centre

  • Bringing an iconic identity to Guy’s campus and enhancing its reputation as an internationally renowned centre for clinical medicine, our proposal demonstrates how cancer care can be transformed for the better.

Project Details

Location London, UK
Status Design/Concept
Sectors Healthcare,
Area 19,350m²/208,300ft²
Client Mace Group/Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust

Bringing an iconic identity to Guy’s campus and enhancing its reputation as an internationally renowned centre for clinical medicine, our proposal demonstrates how cancer care can be transformed for the better.

A light and spacious entrance allows glimpses into many areas of the building, including the radiotherapy rooms, with the aim of demystifying the hospital’s workings, reassuring patients and improving legibility. Activity is centred around three-dimensional ‘clusters’ which are linked by internal mini-atria, providing visual as well as functional vertical connections between departments.

Functional spaces can be configured to treat patients in convenient and comfortable ‘one-stop shops’ and adapted to accommodate changes in demand, treatment processes and technology. With atria, break-out spaces, rooftop gardens, terraces and a cafe, there are plenty of communal places for patients, carers and staff to relax. The removal of departmental barriers and the implementation of flexible working arrangements and bespoke treatment areas, all within a modern, sustainable and adaptable building, promote a new standard of excellence in one of the most important areas of healthcare.